Zonnepanelen Limburg

Zonnepanelen Limburg

Zonnepanelen Limburg? Zonnepanelen installateur Limburg gezocht? Hebt u de bereidheid als ecologische inwoner van de provincie Limburg om doelbewust uw deel bij te dragen voor de bescherming van het milieu voor volgende generaties en voor uw financieel voordeel? Die mogelijkheid heeft u nu! Met de installatie van zonnepanelen kan u tot wel € 1.800 of meer besparen per jaar. Zo kan u dit geld besteden aan leuke dingen zoals uitstapjes met de kinderen of sparen voor een nieuwe wagen. Wie heeft er nu eigenlijk graag een hoge energierekening? Ontdek in dit artikel wat zonnepanelen in 2022 in Limburg voor u kunnen opleveren.

Vraag hier uw gratis Tier-1 zonnepanelen offerte aan.

 

Prijs zonnepanelen in 2022 te Limburg

Hebt u de intentie om zonnepanelen aan te kopen in Limburg? Dan is er geen beter moment als het huidige. Sinds 2011 is de prijs van zonnepanelen met bijna 50% gezakt. Maar wat bedraagt nu de eigenlijke prijs van zo’n investering? De prijs van zonnepanelen is vooral afhankelijk van het aantal zonnepanelen dat u wenst te plaatsen. In de volgende tabel vind u een overzicht van wat de investering en besparing is bij het aantal zonnepanelen. Dit zijn natuurlijk richtprijzen en variëren sterk naargelang het merk, type paneel en grote van de installatie.

Gezinstoestand (aantal personen)ElektriciteitsverbruikVereiste Wp dekking installatie ratio (kWh/0.85)Aantal panelen (360 Wp)Prijs gemiddelde installatie (incl. 21% BTW + omvormer)Prijs gemiddelde installatie (incl.6 % BTW + omvormer)
11.836 kWh2.160 Wp6€ 3.800€ 3.328
23.060 kWh3.600 Wp10€ 5.040€ 4.284
33.978 kWh4.680 Wp13€ 6.650€ 5.652
44.590 kWh5.400 Wp15€ 7.796€ 6.626
55.508 kWh6.480 Wp18€ 8.820€ 7.497

De vereiste hoeveelheid zonnepanelen die u nodig heeft wordt verrekend aan de hand van jaarlijks elektriciteitsverbruik. Een praktisch voorbeeld; Een gemiddeld Vlaams huishouden van 2 volwassenen en 1 kind verbruikt ongeveer 4.000 kWh per jaar. Het gemiddelde rendement van zonnepanelen bedraagt 85%. Er is dan een productie van 4.100 Wp vereist om dit verbruik te compenseren. De zonnepanelen hebben in dit voorbeeld een capaciteit van 260 Wp per stuk. In totaal zijn er dan 22 panelen nodig.

Verder prijsstijging elektriciteit in Limburg

Stel het besparen niet langer uit. Met een zonnepaneel installatie countert u de grote toekomstige prijsstijgingen die in elektriciteit zullen doorgevoerd worden. Voor woningen ouder dan 10 jaar een verlaagd btw-tarief van 6%, voor nieuwbouw is dit 21%.

De exacte prijs hangt af van het type paneel. De meest courante zijn de monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen.

Vraag hier uw gratis Tier-1 zonnepanelen offerte aan.

Monokristallijne zonnepanelen

Monokristallijne pv-panelen zijn de ‘zwarte‘ panelen en halen een rendement van 20% of meer.

Prijs zonnepanelen

Polykristallijne zonnepanelen

Polykristallijne pv-panelen zijn de ‘blauwe‘ panelen en bereiken een rendement van 17%.

Prijs zonnepanelen

Werking zonnepanelen

Het fotovoltaïsch systeem
Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen (hoofdzakelijk silicium) die opgevangen zonlicht omzetten in spanning. Via een omvormer zetten PV-systemen het opgevangen licht onmiddellijk om in bruikbare stroom. Essentieel voor een goede werking van een zonnepaneel is dat de zonnecellen met elkaar worden verbonden in fotovoltaïsche panelen of pv-modules. De gecombineerde werking van zonnepanelen, draagstructuur en randapparatuur zorgt ervoor dat de eindgebruiker toegang krijgt tot de opgewekte stroom. In België is het rendement van zonnepanelen zo 85%.

Met de snelle vooruitgang van de technologie en de stimuleringsmaatregelen van de overheid in het vorige decennia is deze nieuwe energievorm door het grote publiek in de praktijk geplaatst. Dankzij de moderne techniek en de massaproductie van zonnepanelen is de prijs gehalveerd sinds 2011. De Vlaamse overheid streeft ernaar om tegen 2022 zowat 20% van de energie op te laten wekken met duurzame energie. Zonne-energie is een voorname in deze doelstelling, omdat alternatieve bronnen als windenergie vaak om esthetische en praktische redenen veel bezwaren oproepen.

Heeft u interesse in zonne-energie of wilt u effectief zonnepanelen kopen? Neem dan contact met ons op voor een advies en een offerte op maat.

Vraag hier uw gratis Tier-1 zonnepanelen offerte aan.

Uw Zonnepanelen installateur Limburg

Waarom kiezen voor de Zonnepanelen-centrale.be als zonnepanelen installateur te Limburg?

  • Zonnepanelen installateurs met meer dan 10 jaar activiteit als zonnepanelen installateur in Limburg
  • Beste merken die u van een zonnepanelen installateur te Limburg kan verwachten
  • Uitstekende dienst-na-verkoop

Voordelen zonnepanelen plaatsen Limburg

Aan het plaatsen van zonnepanelen in Limburg zijn enkel voordelen gekoppeld. Het heeft een positief effect op uw portemonnee, is ecologisch en flexibel. Overal kunnen trouwens wel panelen geplaatst worden. Denk maar aan het dak, het tuinhuis, constructie in de tuin, etc.. De installatie zelf verdient u al op 8 jaar terug en de meeste installateurs hebben een opbrengstgarantie van 25 jaar. Het rendement en de opbrengst van een zonnepaneel installatie ligt dan ook zeer hoog.

Vindt u het belangrijk om duurzaam en milieubewust door het leven te gaan? Dan zijn fotovoltaïsche panelen voor u de juiste keuze. In vergelijking met gas of kolen, is de CO2-uitstoot van zonne-energie doorgaans 10 tot 30 keer lager.

Verder hebben pv-panelen een lange levensduur van 25 jaar, zijn ze onderhoudsarm en laten uw woning in waarde stijgen. Het duurzame aspect van zonnepanelen is bovendien zeer aantrekkelijk voor potentiële kopers.

Vraag hier uw gratis Tier-1 zonnepanelen offerte aan.

Groene stroom met zonnepanelen

Natuurlijk profiteert u direct van de financiële voordelen, maar er moet niet enkel aandacht geschonken worden aan het individu. Met het plaatsen van zonnepanelen in Limburg draagt u persoonlijk bij aan een positieve bijdrage voor het milieu, dit is gunstig voor iedereen. En voornamelijk voor uw kinderen en kleinkinderen die een leefbare planeet erven. Het gebruik van fossiele brandstoffen is ook geen onuitputtelijke bron en wordt beter vroeg dan laat afgebouwd. Nu is dan ook altijd het beste moment.

Verhoging woningwaarde te Limburg

Investeren in zonnepanelen heeft ook een directe impact op de waarde van uw woning in Limburg. Het EPB van de woning verlaagt waardoor, als u uw huis gaat verkopen, het aantrekkelijker is voor kopers. Met zonnepanelen is er een aanzienlijke verbetering van het energielabel. De gemiddelde levensduur van zonnepanelen is 25 jaar. Mocht u uw woning binnen die tijd willen verkopen dan profiteren die uiteindelijke bewoners ook van de zonnepanelen die door u werden geplaatst.

Vraag hier uw gratis Tier-1 zonnepanelen offerte aan.

Meer info over zonnepanelen in Limburg

Zonnepanelen in Limburg laten plaatsen door een ervaren zonnepanelen installateur te Limburg? Vraag uw gratis en vrijblijvende offerte aan bij zonnepanelen installateurs actief in Limburg!

Schuiven naar boven