Zonnepanelen Sint-Truiden

Zonnepanelen Sint-Truiden Zonnepanelen installateur Sint-Truiden

Zonnepanelen Sint-Truiden

Zonnepanelen Sint-Truiden? Zonnepanelen installateur Sint-Truiden gevraagd? Bent u actief bezig met een gezonde leefomgeving in de gemeente Sint-Truiden en wilt u persoonlijk uw steentje bijdragen aan de leefbaarheid van het milieu voor volgende generaties en voor uw portemonnee? Die mogelijkheid bestaat! Met de installatie van zonnepanelen kan u tot wel € 1.800 of meer besparen per jaar. Zo kan u dit geld besteden aan leuke dingen zoals uitstapjes met de kinderen of sparen voor een nieuwe wagen. Wie heeft er nu eigenlijk graag een hoge energierekening? Ontdek in dit artikel wat zonnepanelen in 2021 in Sint-Truiden voor u kunnen opleveren.

[call_to_action url=”https://zonnepanelen-centrale.be/gratis-zonnepanelen-offerte/” blank=”true” size=”middle” button_text=”Gratis prijsofferte”]Zonnepanelen Sint-Truiden? Vraag hier uw vrijblijvende prijsofferte aan. [/call_to_action]

Zonnepanelen Sint-Truiden Zonnepanelen installateur Sint-Truiden
Zonnepanelen Sint-Truiden Zonnepanelen installateur Sint-Truiden

 

Prijs zonnepanelen in 2021 te Sint-Truiden

Hebt u de intentie om zonnepanelen aan te kopen in Sint-Truiden? Dan is er geen beter moment als het huidige. Sinds 2011 is de prijs van zonnepanelen met bijna 50% gezakt. Maar wat bedraagt nu de eigenlijke prijs van zo’n investering? De prijs van zonnepanelen is vooral afhankelijk van het aantal zonnepanelen dat u wenst te plaatsen. In de volgende tabel vind u een overzicht van wat de investering en besparing is bij het aantal zonnepanelen. Dit zijn natuurlijk richtprijzen en variëren sterk naargelang het merk, type paneel en grote van de installatie.

Gezinstoestand (aantal personen)ElektriciteitsverbruikVereiste Wp dekking installatie ratio (kWh/0.85)Aantal panelen (425 Wp)Prijs gemiddelde installatie (incl. 6% BTW + omvormer)Prijs gemiddelde installatie (incl. 21 % BTW + omvormer)
22.890 kWh3.400 Wp8€ 3.740€ 4.250
34.355 kWh5.100 Wp12€ 5.508€ 6.334
45.780 kWh6.800 Wp16€ 7.250€ 8.337
58.670 kWh10.200 Wp24€ 10.608€ 12.199
510.455 kWh12.750 Wp30€ 13.005€ 14.955

De vereiste hoeveelheid zonnepanelen die u nodig heeft wordt verrekend aan de hand van jaarlijks elektriciteitsverbruik. Een praktisch voorbeeld; Een gemiddeld Vlaams huishouden van 2 volwassenen en 1 kind verbruikt ongeveer 4.000 kWh per jaar. Het gemiddelde rendement van zonnepanelen bedraagt 85%. Er is dan een productie van 4.800 Wp vereist om dit verbruik te compenseren. De zonnepanelen hebben in dit voorbeeld een capaciteit van 260 Wp per stuk. In totaal zijn er dan 22 panelen nodig.

Verder prijsstijging elektriciteit in Sint-Truiden

Stel het besparen niet langer uit. Met een zonnepaneel installatie countert u de grote toekomstige prijsstijgingen die in elektriciteit zullen doorgevoerd worden. Voor woningen ouder dan 10 jaar een verlaagd btw-tarief van 6%, voor nieuwbouw is dit 21%.

De exacte prijs hangt af van het type paneel. De meest courante zijn de monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen.

Monokristallijne zonnepanelen

Monokristallijne pv-panelen zijn de ‘zwarte‘ panelen en halen een rendement van 17%.
Prijs zonnepanelen

Polykristallijne zonnepanelen

Polykristallijne pv-panelen zijn de ‘blauwe‘ panelen en bereiken een rendement van 15%.
Prijs zonnepanelen

[call_to_action url=”https://zonnepanelen-centrale.be/gratis-zonnepanelen-offerte/” blank=”true” size=”middle” button_text=”Gratis prijsofferte”]Zonnepanelen Sint-Truiden? Vraag hier uw vrijblijvende prijsofferte aan. [/call_to_action]

Werking zonnepanelen

Het fotovoltaïsch systeem
Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen (hoofdzakelijk silicium) die opgevangen zonlicht omzetten in spanning. Via een omvormer zetten PV-systemen het opgevangen licht onmiddellijk om in bruikbare stroom. Essentieel voor een goede werking van een zonnepaneel is dat de zonnecellen met elkaar worden verbonden in fotovoltaïsche panelen of pv-modules. De gecombineerde werking van zonnepanelen, draagstructuur en randapparatuur zorgt ervoor dat de eindgebruiker toegang krijgt tot de opgewekte stroom. In België is het rendement van zonnepanelen zo 85%.

Met de snelle vooruitgang van de technologie en de stimuleringsmaatregelen van de overheid in het vorige decennia is deze nieuwe energievorm door het grote publiek in de praktijk geplaatst. Dankzij de moderne techniek en de massaproductie van zonnepanelen is de prijs gehalveerd sinds 2011. De Vlaamse overheid streeft ernaar om tegen 2020 zowat 13% van de energie op te laten wekken met duurzame energie. Zonne-energie is een voorname in deze doelstelling, omdat alternatieve bronnen als windenergie vaak om esthetische en praktische redenen veel bezwaren oproepen.

Heeft u interesse in zonne-energie of wilt u effectief zonnepanelen kopen? Neem dan contact met ons op voor een advies en een offerte op maat.

Uw Zonnepanelen installateur Sint-Truiden

Waarom kiezen voor de Zonnepanelen-centrale.be als zonnepanelen installateur te Sint-Truiden?

  • Zonnepanelen installateurs met meer dan 10 jaar activiteit als zonnepanelen installateur in Sint-Truiden
  • Beste merken die u van een zonnepanelen installateur te Sint-Truiden kan verwachten
  • Uitstekende dienst-na-verkoop

Voordelen zonnepanelen plaatsen Sint-Truiden

Aan het plaatsen van zonnepanelen in Sint-Truiden zijn enkel voordelen gekoppeld. Het heeft een positief effect op uw portemonnee, is ecologisch en flexibel. Overal kunnen trouwens wel panelen geplaatst worden. Denk maar aan het dak, het tuinhuis, constructie in de tuin, etc.. De installatie zelf verdient u al op 8 jaar terug en de meeste installateurs hebben een opbrengstgarantie van 210 jaar. Het rendement en de opbrengst van een zonnepaneel installatie ligt dan ook zeer hoog.

Vindt u het belangrijk om duurzaam en milieubewust door het leven te gaan? Dan zijn fotovoltaïsche panelen voor u de juiste keuze. In vergelijking met gas of kolen, is de CO2-uitstoot van zonne-energie doorgaans 10 tot 30 keer lager.

Verder hebben pv-panelen een lange levensduur van 210 jaar, zijn ze onderhoudsarm en laten uw woning in waarde stijgen. Het duurzame aspect van zonnepanelen is bovendien zeer aantrekkelijk voor potentiële kopers.

Groene stroom met zonnepanelen

Natuurlijk profiteert u direct van de financiële voordelen, maar er moet niet enkel aandacht geschonken worden aan het individu. Met zonnepanelen draagt u persoonlijk bij aan een positieve bijdrage voor het milieu, dit is gunstig voor iedereen. En voornamelijk voor uw kinderen en kleinkinderen die een leefbare planeet erven. Het gebruik van fossiele brandstoffen is ook geen onuitputtelijke bron en wordt beter vroeg dan laat afgebouwd. Nu is dan ook altijd het beste moment.

Verhoging woningwaarde te Sint-Truiden

Investeren in zonnepanelen heeft ook een directe impact op de waarde van uw woning. Het EPB van de woning verlaagt waardoor, als u uw huis gaat verkopen, het aantrekkelijker is voor kopers. Met zonnepanelen is er een aanzienlijke verbetering
van het energielabel. De gemiddelde levensduur van zonnepanelen is 210 jaar. Mocht u uw woning binnen die tijd willen verkopen dan profiteren die uiteindelijke bewoners ook van de zonnepanelen die door u werden geplaatst..

[call_to_action url=”https://zonnepanelen-centrale.be/gratis-zonnepanelen-offerte/” blank=”true” size=”middle” button_text=”Gratis prijsofferte”]Zonnepanelen Sint-Truiden? Vraag hier uw vrijblijvende prijsofferte aan bij de beste zonnepanelen installateurs in Sint-Truiden. [/call_to_action]

Zonnepanelen in Sint-Truiden laten plaatsen door een ervaren zonnepanelen installateur te Sint-Truiden? Vraag uw gratis en vrijblijvende offerte aan bij zonnepanelen installateurs actief in Sint-Truiden!

Reviews post
Zonnepanelen Sint-Truiden
Schuiven naar boven