Stormloop op zonnepanelen na pleidooi Tommelein

Zonnepanelen

Stormloop op zonnepanelen na pleidooi Tommelein

Het pleidooi van energieminister Bart Tommelein dat iedereen zonnepanelen moeten kunnen leggen mist zijn effect niet. De vraag is sterk toegenomen vernemen we van Alex Polfliet van de federatie van zonnepaneleninstallateurs.

In mei verkondigde Tommelein het volgende: “Verlaging Turteltaks door zo veel mogelijk zonnepanelen te leggen”. Dit pleidooi werd massaal opgepikt. “In mijn eigen adviesbureau zijn er vijf keer zoveel vragen als normaal”, aldus Polfliet. Maar ook bij installatiebedrijven is de rush op zonnepanelen meer dan merkbaar”. Stijn Loomans, zaakvoerder van Soloya, bevestigt dat. “Tijdens de periode Turtelboom hadden we 3 à 4 aanvragen per dag. Sinds de aankondiging van Tommelein zijn dat er liefst 20.”

De minister heeft voornamelijk het vertrouwen in zonnepanelen een duwtje in de rug gegeven. Sinds 1 juli vorig jaar werden eigenaars geconfronteerd met een belasting waarvan op het moment van installatie nog geen sprake was. “Maar nu maakt Tommelein duidelijk dat hij de kaart van zonnepanelen wil trekken. Dat geeft mensen een extra boost om te investeren in hernieuwbare energie.”

Reviews post
Stormloop op zonnepanelen na pleidooi Tommelein
Schuiven naar boven